Giften / ANBI

 

Als Hervormde gemeente Welsum zijn we elk jaar weer dankbaar voor de giften die gedaan worden gedurende het jaar maar ook de toezeggingen dieANBI we mogen ontvangen bij ‘Actie Kerkbalans’. Dit maakt het mogelijk om door te gaan met het samenkomen in de erediensten en het organiseren van activiteiten en kringwerk. Maar ook het onderhoud en beheer van de Kerk, het orgel, de Pastorie en de begraafplaats zijn kosten die jaarlijks weer terugkomen.

 

Zoals hopelijk bekend mag u de bijdrage aan de Actie Kerkbalans en andere giften die u aan goede doelen aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) doet, aftrekken van uw belastbaar inkomen waardoor u minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Voor de aftrek van giften geldt echter wel een drempel van 1% als bedrag wat u niet mag aftrekken en u mag maximaal 10% van u inkomen als gift aftrekken.

 

Met ingang van 1 januari 2014 zijn de voorwaarden om te geven aan een ANBI gewijzigd als u dit in de vorm van een periodieke gift doet. Dit zou wellicht interessant voor u kunnen zijn.

 

U kunt het terugvinden op internet via bijgaande link: Informatie Belastingdienst over aftrekbaarheid giften Wilt u hier gebruik van maken vind u bij deze een overeenkomst formulier waar u dit op kunt geven.

 

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met rien@lotan.nl