Kindernevendienst Welsum

 

De Kindernevendienst van de Hervormde Gemeente te Welsum is een vast onderdeel van de zondagmorgen. Voor de allerkleinsten is er oppas in het Gebouw tijdens de dienst. De oudere kinderen gaan meestal eerst de kerk in.
Tijdens de dienst, die om 10.00 uur iedere zondagmorgen begint, staan de kinderen een moment centraal. Na de schriftlezing mogen de kinderen naar voren komen. De dominee maakt, naar aanleiding van het wekelijkse Bijbelse thema, een praatje. Zo horen de kinderen waar het verhaal in het Gebouw straks over gaat.
Hierna wordt het kinderlied gezongen. Een bekend kinderlied dat van te voren wordt uitgezocht en met behulp van de beamer in de kerk door iedereen gezongen wordt.

 

De kinderen verlaten de kerk en voegen zich bij de oppas kinderen. In het Gebouw wordt een kort Bijbels verhaal verteld. Soms uit de kinderbijbel of uit de methode Vertel het maar of een verhaal verteld door een leiding. Meestal zingen ze een lied, kleuren ze een kleurplaat of lossen de oudere kinderen een puzzel op. Is er tijd genoeg, dan wordt er regelmatig iets leuks geknutseld. Ook is er speelgoen aanwezig voor de jongste kinderen.

 

Een paar keer per jaar werken de kinderen van de Kindernevendienst mee aan een kerkdienst. Ze blijven dan de hele kerkdienst in de kerk en zingen een lied, mogen collecteren of lezen een gedicht.

 

Een hoogtepunt van het jaar is toch wel de kerstviering. Deze wordt voorbereid door de leiding en kinderen en wordt meestal gevierd op de zondag voor Kerst. We zingen dan bekende kerstliedjes, voeren een toneelstukje op of mogen instrumenten bespelen. Ook luisteren we naar een mooi Kerstverhaal. Na afloop krijgt ieder kind een mooi leesboek en wat lekkers mee.

 

Het team van de KND bestaat uit 8 leiding en het aantal kinderen varieert tussen de 4 en 10 kinderen.

 

Wij kunnen altijd uitbreiding van leiding gebruiken, dit kan ook voor alleen de oppas in het Gebouw. Je bent dan gemiddeld 1x in de maand aan de beurt. U kunt reageren bij Wilma Stokkink Tel.06-55102847.